28 April 2009

K E M A N A M E N G H I L A N G

Hye All. Lame tak buat karangan. Tak bersawang pon lagi..tengok Adi pnye blog. Tikus siap buat summer camp. Lipas macam mat rempit kat dataran merdeka; sesiput pon dah bertambah populasi seperti di Cina.

K E M A N A s a y a M E N G H I L A N G?

Biasalah; conflikasi kerja. Takkan la masalah peribadi ataupun rumah tangga.
Rumah Saya ok je. Tangga masih kukuh. Peribadi pon ok. Saya kan berperibadi mulia.

April 2009; saya ditugaskan menjaga EDC Hydrolysis Unit. 2 butir semuanya. Disebabkan 2 butir inilah VCMSB telah kerugian sebanyak RM 10 million secara kasarnya. Wah, banyaknya..kalau lah saya ade 10 million, saya dah beli ferrari..ferroro roche..feri..facebook....Eh; ader can ke?

Berbalik kepada 2 butir itu ataupon lebih dikenali sebagai VDU F 1401 A/B with TLX E 1401 A/B/C/D; (wah!!semakin pening you all nampaknya..tue la; len kali blaja fizik rajen2;k?)
mereka telah sedih disebabkan penggunaan isian tinggi oleh pasukan operasi====>translation:

"these units has been upset due to high load usage by the operation team"

Lebih mudah difahami;kan? Tapi masih saya tak cintakan English. Mungkin sebab itu saya tak dapat Band 6 masa MUET kot. Lagi 5 point je nak 6. huhuhu~

Selama 2 minggu saya berada di sana. Dari 13-25 April 2009. Penat. Kadang-kadang saya terpaksa kerja siang dan malam sampai Petronas Shutdown Manager tegur saya;

"kau ni robot ke?"

Saya pon balas;

"Jika ku seorang robot...Nombor-Nombor adalah darahku..Besi logam dagingku.."


Tapi yang menyakitkan adalah demam+batuk+selsema+penat+hilang tune suara semasa project. Sampai sekarang;
Suara masih ter"tune" menjadi suara Daughtry. No more Anuar Zain's voice. (Demm!!)
Tapi,Batuk semakin beransur...Selsema dah hilang...demam pon dah OK.

Terimalah kasih kepada orang yang menasihatkan saya supaya jaga kesihatan.




10 comments:

HazirahMahadzir said...
This comment has been removed by the author.
HazirahMahadzir said...

"Jika ku seorang robot...Nombor-Nombor adalah darahku..Besi logam dagingku.." <--kau ade skandal ke dgn cikgu BM kau dlu?

mrblind said...

anuar zain..hak tuih..hahaha

kay said...

dah bersawang pun aku tengok..tak yah nak sorok2 la..bajet gempak la tu tulis menatang org tak tau..

hud@--- said...

hoho..daugthry la..anuar zain la..cm hampeh je..neway, aku tau ko sgt2 berterima kaseh kt aku..sbb sepanjang penderitaan ko dijangkiti swine flu tu, aku maseh setia menghantar kuih ketayap di depan pintu umah ko tanpa jemu..lalalala..ok2..eh, bile ko nk letakkan pics tanaman2 ko?hahahah..

Donut said...

hazirah-ko takkan tak penah dengar lagu monoloque?

mr.blind-suare aku sering digunakan acap kali di majlis keraian dan juga majlis hari jadi.

kay-nape aku bace senang paham je.lalala~

huda-ah taderk. ko tak blanje aku pon. erm...gardening session?coming soon...

m U c h ! k said...

jgn kene selseme babi suda la ek.. get well soon "daughtry" bluekk

Anonymous said...

xlh blah pasal muet..siap bgtau almost dpt band 6..hmm...band 6 ke 4?

iLOVEspeed said...

I learnt Physics but what the hell is VDU F 1401 A/B with TLX E 1401 A/B/C/D?

Donut said...

darlene-selsema babi kat negara jiran..mesia manade..huhu~

im-hey..i got 5 lah!!!

awkward- huhu F 1401 A/B stands for EDC hdrolysis unit tue la...
haha~ianya sejenis furnace untuk convertkan EDC gas to Vinyl Chloride dan HCL+ CO..
lalala~ok??