19 December 2008

Kedai Siam

Aku and ameng pi kedai makan siam kat Sg karang baru2 neh. Nak pi minum. Memule oder la ngn brader melayu neh..air tembikai..aishh..sedap pulok..huhuh..

Tang nak balek tuh..aku pon teringin nak oder lagi se..So kebetulan brader melayu tu ngah wat ape ntah..yang ade brade siam muke ala-ala plakon Ombak..hehe..aku pon sweeertt kat die..

Die pon mai…..

Nak dijadikan ceriter…macam nie lah…

Boh!!Tembikai bungkuh so!!

Gapo dio??Tembikai susu so??

Tembikai bungkuh so!!

Ok..tembikai letok susu so..

Tak!!Tembikai bungkus satu!!

OOooo…bereh!!

Die pegi dapur, die pi belah tembikai tue kecik2..die bungkus dlm plastik air.

Huhuhu…dengan muke tak malunye die meletakkan tembikai yang dibungkus itu di atas meja aku makan..

Aik??

Dasar siam sungguh!!Sungguh lemah pemahaman. Comfirm klo dlu ader subject pemahaman mase sekolah redah dapat G. G gred paling hine kan time skola rendah dlu??huhu..

Ataupon..memang salah aku nak bagi paham kat mat siam neh. Takper..pas neh.aku speaking English kat die nak oder air tembikai satu. Ko tengok la mat siam. Bagi ko tak paham sungguh-sungguh. Baru ko rase Pastue nak blaja BM btol2. Ehehe.. tapi aku rase mcm ader aura-aura aku sendiri jerk yg kene speaking kap-kun-kap kat mat neh..ehehe…Taperk..nanti suruh Juan ajar. Die pandai tiru. Suara Kunchanart selambe je die copyright.

5 comments:

m U c h ! k said...

betol la dia bungkuskan tembikai utk ko..ko x sebut "air tembikai " pon..haha..sian tol mamat tuh.. weh ko pakai number ni ke? 0129489486.. sbb member aku yg dok balok yg skang prektikel kat basf n bapak dia IR tuh nk number ko.. haha ade aweks nk number ko tuh..kalo betol ley r aku miskol2 ko jugak

Anonymous said...

btol la..no tepon aku tuh..nak nota la tuh..huhuh..suruh die mintak kat boy..aku dah bagi kat boy..tapi klo nak suruh blaja process..yah..i'll be glad to teach..nyiahahaha

m U c h ! k said...

i tagged u..again

applejack said...

dude.. nice blog.. bley tahan gak lawak ko nih hahaah

PrinceSsLemOn said...

sbb dh jnj nk komen...so...bg komen la ni...mmg klakor...pas dh dpt buah tembikai tuh kamu wtper? mkn ke cmpk kt muke mamat siam tuh...laen kali order sebut penuh2..mungkin ari tuh ari bodoh mamat siam tuh...laen hari...hari pandai dia plak...cube g lg skali...