30 June 2009

Saya Pergi California in Summer

Tajuk kencheng lagi...err..tak tak...lebey kepada perumpamaan!!

Apahal lah panas sangat Melaka nih. Apa dalam tanah di melaka ni penuh dengan Bijik Timah ke?Dah macam desert in california dah. Kalau dessert OK gak. ceS!!Ces!!CES!! Bulan lepas gua ke Melaka. Tanpa memikirkan masa depan dan poket yang semakin kempis, bermulalah cerita KAMI.

Hari jumaat malam, gua, Wiwie dan Si Emo siap-siap packing barang terus bertolak. Belum sampai gambang, dah lapar bagai nak gila. Masing-masing perut main lagu metalicca "Enter Sandman". Dalam otak nasi goreng terngiang-ngiang. Jalan depan sikit, teringat kedai makan hujung minggu time ngaji kat UMP dulu. Kedai Shell geng-geng ni panggil. Pasalnya, kedai tu sebelah Shell(ni budak UMP tahu la. Kalau tak tahu, boleh da slow-slow berhenti blaja kat UMP).

Nasib baik kedai makan tue sebelah Shell! Kalau kedai makan sebelah tandas awam, ader possibility x ianya dipanggil Kedai Makan Tandas Awam??
..............................................

Berbalik pada cerita, selepas makan perjalanan diteruskan ke Muar. Tempat persinggahan dan rumah penginapan percuma. Terima Kasih akak Wiwie. Tidak ada cerita seram mahupun lucu berlaku di sepanjang perjalanan. Tidak kelihatan Nenek Tua yang ingin menumpang ataupun Orang gila berbogel tidur di tepi jalan.

Sabtu, selepas breakfast..kami bersiap menuju ke Alor Gajah. Destinasi pertama:-A famosa Waterworld.


Owh..lupe nak promote. Ini kereta Wiwie. Kereta dia Laju dan Jimat Minyak.
Ok. da promote. Sambung balik citer A famosa. Ah, pastue macam biasa lah. Beratur beli tiket...Usha-usha awek..tarik belalai gajah..dan lain-lain.


Selepas registration, pigi main air lah.


Sila rujuk gambar beranak panah utk melihat aktivit kami.

Main air macam orang afrika tak jumpe air. Habis semua gua rasa. Dari Slider yang free fall tue sampai kolam adik-adik blaja berenang.

So..untuk next visitor yang interested nak gi tempat ni; gua suggest y'all try ini lah:-
1. Free fall slider and his twin
2.Rafting
3.Sewa pelampung kuning tue, pi main slider yg macam rafting
4.Slider adik-adik.
5. Ngorat awek

Eh..no 5 tue buang lah bagi pasangan kapel2 yang datang nak ber"wet-wet".

Cost for entrance: Rm 40+ free lunch.
Yellow boat: RM15 kot. can't remember.
Important: Buy snacks and drinks b4 u enter A-famosa Waterworld. It's 'f to da ing' expensive. Buy outside!!

Rating for this trip
1:Poor 2: Boley lah 3: Ok 4: Nice lah.. 5: Mabelos

Cost for entrance: 3
Yellow boat: 4
Games: 5
No. of playground: 3
Foods: 1
Snacks&Drink: 1
Hot babes: 4

10 comments:

kay said...

apa kes?jadi duta pulak ke?

Bean Jinai said...

woi..woi..tak ajak gua pun..!

m U c h ! k said...

waaaaaa bestnyeee.. ni yg semangat bekoba2 nk pi sunway ni..tu pon kalo jadik..ngn kazen2 aku..huahua

♥chentaMAYA™ said...

seronok ea!

ada.m0khtar said...

meriah nye..
msk cowboy town p0n lyn gak

Fadhlinasir Nama Diberi said...

oh..
windu wiwie..

Anonymous said...

bye dpt awek x?

PrinceSsLemOn said...

suke ati je tarik belalai gajah...belai la gajah tuh...GAJAH IALAH BINATANG PALING COMEL DALAM DUNIA!!

dokipenyu said...

promot pulak ko,x dpt gaji pun la wei,haha :D

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室